Hei folkens! Da er VM & sesongen som sådan over for denne gang. Jeg har hatt en knallgod sesong med mange oppturer, men først vil jeg fortelle litt mer om VM i Doha. Bagen min, populært kalt moderskipet, var ferdig pakket tirsdagskveld 18. november. Klokken 04:55 morgenen etter satt jeg i taxien til Bergen lufthavn, Flesland. Etter min mening ganske så tidlig, men helt suverent siden sommerfuglene kjørte ekte låvedans i magen min! Innsjekkingen gikk som smurt og frokosten ble inntatt i en stående buffé. Jeg klarte ved et nødskrik å snappe med meg en kopp nybrygget kaffe på vei inn i Boeing 747 til Schipool, yes tenkte jeg, viktig med nok kaffe. Ombord i flyet ble jeg tatt imot av hyggelige flyvertinner fra KLM. Topp stemning. Flygningen til Schipool gikk kjapt & smertefritt mens jeg rocket hardt til Foo Fighters. På Schipool traff jeg raskt resten av den norske mafiaen med en mocca fra starbucks i hånden. Allemann alle var veldig klare for å trøkke på i Doha’s gater. Next stop: Hamad AirPort, Doha.. Lets rumble!!! Flyturen gikk strålende med mye god mat, 2 seter for meg selv helt bakerst, filmen Blended & supergod service. Etter 6,5 time stillesitting var det digg å få reise på skrotten og strekke ut. Jeg fikk bagasjen ganske så kjapt mens Jarle’s stod fast i Amsterdam, kjipa! En minibuss fraktet oss til hotellet, Hotel Grand Heritage. Fint hotell på alle måter, men ganske langt ifra så «fancy» som The Torch hvor svenskene & amerikanerne var innkvartert. Etter en herlig men lang flytur var det godt å få slenge seg på sengen sammen med romkamerat Gjermund Sørstad. En bedre middag allá buffé ble inntatt noen timer senere og det var bare til å starte ladingen inn mot fredagen. Torsdagen gikk forholdsvis raskt unna med en rolig løpetur i varmen, åpningsseremoni, mye mat & drikke, lading & forberedelser til løpet, deriblant 20 egne flasker, bananer, barer & gels. Fredagen ble den store ventedagen siden startskuddet ikke ble avfyrt før kl. 18:00! En time før start begynte vi å vandre i retning start & langingsområdet. Da jeg skulle pakke ut stasjet mitt oppdaget jeg raskt at både barer & gel’er lå igjen på hotellrommet… men men, da ble oppvarmingen å løpe frem & tilbake fra hotellet, fint det.

Allemann alle er klare for å gi jernet!

Allemann alle er klare for å gi jernet!

 

18:00… Startskuddet fyres av!!! Pang… Den norske «mafiaen» fikk en awesome plassering i feltet helt fremme til venstre. Italienerene styrte felt på for å posjonere seg.. Den norske mafiaen på 5 løpere, John Henry, Didrik, Gjermund, Jarle & undertegnede planla dagen i forveien at vi skulle løpe sammen så lenge vi klarte… Sammen holdt vi i 2 mil! Enkelte av oss var mer hissig på grøten enn andre… Selv hadde jeg en egen plan som ble fulgt til punkt & prikke frem til ca 25 km. Fra 25-30 km måtte jeg «tune» ned farten pga en merkelig følelse i venstre lår, en følelse jeg aldri har hatt før. Hodet ville løpe raskere & sterkere men beina streiket!! Jeg ble forbanna på meg selv og tenkte høyt: UANSETT SKAL JEG TIL MÅL!!! Jeg fortsatte videre i en litt roligere fart og fikk det tøft i ganske mange kilometer. Jeg hadde selvsagt noen oppturer her & der underveis. Halvveis lå jeg på en 125.plass totalt. Underlaget var knallhardt i den 5 km’s runden vi alle måtte løpe 20 ganger. Brostein, beleggningstein, marmorstein, krappesvinger & litt asfalt… Beinhardt!! Spesielt brosteinspartiet på ca 1200-1300m var tøft. Steinen var ujevn og steinhard, bokstavligtalt! Men… som jeg alltid sier: JEG ELSKER SMERTE!!! Problemet mitt iforhold til løpet stammer nok tilbake i tid, nærmere bestemt oktober måned, hvor jeg var ute med en liten skade i 3,5 uke. Jeg hadde vondt i hovedsenen som går oppover hele forleggen & beinhinnen, venstre fot. Det ble derfor mye alternativ trening i oktober. Jeg trente selvsagt nok & mange timer hver eneste dag, men lite løping! Men men, det er uansett INGEN UNNSKYLDNING!!! Tilbake til løpet: en plass mellom 57-60 km kjente jeg at det endelig løsnet, yeeeees tenkte jeg høyt! Endelig kunne jeg sette opp farten litt igjen. Jeg pushet opp farten gradvis og løp sterkere & sterkere hele veien inn. De siste 25 km rocket jeg bra!! Næringsinntaket var på topp hele løpet gjennom i tillegg har jeg aldri tømt så mye vann over hodet mitt noen gang som jeg gjorde i Doha. Jeg passerte vanvittig mange løpere på min vei der jeg ble bare mer & mer motivert!!! Jaadaa… Som Sharon Broadwell skrev så fint til meg på facebook: Bjørn Tore, det er kanskje rettere å si jeg var der, og såg selv hvor tøft du hadde det etter 30 km, og hvordan du kjempet deg tilbake til et fint løpesteg. Du hadde på en litt annen måte, et meget sterkt løp. Du lærte sikkert mye om hvordan man står opp fra døden i Doha, og hva du kan få til…!! I tillegg skrev hun: BT, uten deg ville vi ikke hatt et lagresultat. Jeg kan ikke takke deg nok!!! Sharon: det er jeg som skal takke!!! TUSEN TAKK!!! Men som Sharon så fint skrev til meg: «stå opp fra døden»… Ja, det var nettopp det jeg gjorde, jeg stod opp fra døden og kom tilbake som en virvelvind!!! En fantastisk følelse rett & slett!!! Dette beviser også at man alltid kommer tilbake fra en down-periode i et Ultraløp!! Lett å spore av her, men da jeg hadde 10 km igjen av løpet klarte jeg igjen å øke farten, herlig. Siste 5 km gikk virkelig unna, føltes ihvertfall slik! Jeg tok igjen min svenske kompis Linus og løp forbi han før siste runden, men Linus tok seg kraftig sammen og vi løp til mål omtrent samtidig! På siste runden plukket jeg 4 nye løpere av mange, deriblant en kar fra Ukraina som jeg parkerte siste 800m inn til mål!! Jeg løp meg opp fra en 125.plass halvveis (50km) til en 42.plass totalt i mål!! Man får alltid en type lykkerus av å passere målstreken i stor fart. Godt fornøyd med avslutningen og klatringen min… men jeg er ikke fornøyd med totalplasseringen min når målet mitt var en topp 20!!! Hører rykter om at noen løpere foran meg i ettertid er blitt disket, så da havner jeg høyere på listen. Da jeg kom i mål var jeg ganske så på felgen tatt beina i betraktning, resten av kroppen var helt fin. Jeg hadde ingen næringsbrist underveis i løpet. Her må jeg rette en stor tusen takk til mammaen & pappaen til Linus som hjalp meg etter målgang. Tusen takk!! Hovedgrunnen for at kroppen var helt fin stammer nok fra at jeg ikke fikk ut mitt aller beste.. men men, jeg sikret et greit lagresultat for Norge sammen med John Henry & Didrik! Det norske laget endte på en 7.plass av 40 nasjoner! Jarle & Gjermund måtte dessverre bryte løpet. Her må jeg rette en superstor TAKK til støtteapparatet vårt: Tore, du gjorde en suveren innsats, Sharon, du gjorde en suveren innsats! Tusen takk!!! Tusen takk rettes også til Lars Christen Dørum for superinnsats i langingssonen.

Etter løpet spiste jeg middag med svenskene, Jonas Buud 2.plass totalt… Maskin!!! Du er grym!! Gratulerer… & Fritjof, Sophia, Frida, Peter & Reima. En herlig gjeng. Målgangsmaten & det alkoholfrie ølet smakte utmerket! Etter hyggestunden med svenskene tuslet jeg tilbake til hotellet, tok en velfortjent dusj & hoppet i loppekassen.

Ute og rusler...

Ute og rusler…

 

Dagen etter stod jeg ganske tidlig opp, spiste en baguett fra dagen før, gikk glipp av frokostbuffén, dessverre, før jeg tok turen opp i 3 etasje til 3’er banden John Henry, Didrik & Jarle. John Henry, Didrik & Rita perset allemann… Fantastisk!!! GRATULERER til alle 3!! Jeg er stolt av dere!!! Etter en 10 min’s tid fant vi ut at vi måtte sjekke resultatlisten i veteran/masters VM… Først fikk jeg beskjed fra John at jeg hadde blitt nr 5, men etter en nærmere gjennomgang noen sekunder senere kunne ha konstatere at jeg hadde tatt VM sølv i masters!!! Yeeeees tenkte jeg & sa det HØYT! Fantastisk kjekt å reise hjem fra et mesterskap med en medalje & ihvertfall når det er snakk om en VM medalje!! Snadder!! Glad & fornøyd! Før premiesermonien tok vi oss en tusletur fra hotellet og bort til kjøpesenteret som henger fast i The Torch. The Torch er kanskje verdens råeste hotell! Allemann alle fyrte opp med en deilig feit pizza til lunsj etterfulgt av et stort sjokoladekakestykke… nam nam… Kroppen må fylles opp igjen!! Viktig!! Premiesermonien var svært bra organisert med et storslått lokale, prominente gjester, utøvere, lokalband, alle støtteapparatene til de forskjellige nasjonene m.m. Det var en herlig atmosphere & stemning. Det å stå på podiumet og motta en individuell sølvmedalje i et VM var rett og slett ubeskrivelig deilig, VM sølv i masters!!! Følelsen gir meg en vanvittig giv & motivasjon til å fortsette jakten på Verdensmestertittelen!!! Jeg skal bli verdensmester!!! Førstemann over målstreken!!! Bring it!!! Jeg skal ta med meg følelsen inn i 2015 sesongen & gi alt jeg har og mer til!!

Fra premiesermonien!

Fra premiesermonien!

 

Hjemturen gikk strålende selv med lite søvn på flyet. Flyet lettet kl. 00:01 Doha tid natt til søndag. Det ble 2 filmer & mye god musikk, deriblant bandet Pierce the Veil med storlåten: «King for a day», Foo Fighter’s nye plate & Finch! Vel hjemme sitter jeg tilbake med mange gode inntrykk & minner om Doha, Qatar. For et land… hver tredje mann er dollar millionær!! Rått!!

VM Sølv 100 km masters 2014!!! :-)

VM Sølv 100 km masters 2014!!! 🙂

 

SESONGEN 2014:

Det har vært en fantastisk god sesong for undertegnede. 2 NM gull av 2 mulige, både på 100 km med ny personlig rekord her i Bergen: 7:07:39, & 24 timers gullet på Jessheim friidrettsstadion i 34 varmegrader, 231 km.. Ekstreme forhold!! 15. plass av 1000 deltakere i ultravasan 90 km. 2.plass i Halden ultraintervall 8 x 10 km, 80 km på tiden: 5:07:28! Veldig godt fornøyd med Halden løpet hvor jeg fikk de svarene jeg trengte før VM i 100 km! Prikken over i’en er nok forrige helgs VM sølv 100 km masters, tid: 7:47:00! I tillegg har jeg vunnet eller vært på pallen i de fleste lokale løp her i Bergen & omegn samt noen løp ellers i Norge! Jeg har satt ny pers på halvmaraton, i Oslo halvmaraton: 1:14:44! I tillegg tok jeg NM gull for masters på halvmaraton distansen under Fjord Norway half Marathon i september! Jeg har også vunnet et maraton i maratonkarusellen! Svært godt fornøyd med årets sesong! Tusen takk for alle støtte!!! HEILVED!!!

VM Sølv 100 km masters 2014!!! :-)

VM Sølv 100 km masters 2014!!! 🙂

 

TAKKELISTE:

Kjersti Rydland, uten din støtte hadde dette aldri gått!!! Så enkelt er det! Tusen tusen takk for at du er akkurat den du er!!! DU ER BEST!!!

VM Sølv medaljen & finisher medaljen! :-)

VM Sølv medaljen & finisher medaljen! 🙂

 

Tora Othilie, Marita & Tobias & resten av familien. Tusen takk for all støtte!!! Dere betyr alt for meg!

VM Sølv 100 km masters Doha 2014!!! :-)

VM Sølv 100 km masters Doha 2014!!! 🙂

 

Jan Fjærestad, verdens beste trener, venn, treningskompis m.m. Uten din innsats, kompetanse, sprudlende vesen, alltid imøtekommende egenskap, samtalepartner ville jeg aldri fått til det jeg har oppnådd i år!!! TUSEN TUSEN TAKK!!! YOU ROCK!!!

The Torch... Fantastiske treningsfasiliteter.

The Torch… Fantastiske treningsfasiliteter.

 

SPONSORENE MINE:

Proaktiveiendomsmegling, Fløysand tak, Odin Solutions, Janus, Nytveit din transportør, Macbox, Klinikk for alle, Maxprint, Rudy project/ProVista, Il Gular, Herbalife24, Mizuno, Craft, Cep, UVU, Drevelin, Nathan performance gear/Sportnor, Mylnasport, Garmin, Olden, Vangdal regnskap, Osbadet, Wristcounter, Meråker honning, BKMarine & Jaguar energydrink. UTEN DERES STØTTE & HJELP VILLE IKKE DETTE VÆRT MULIG!!! TUSEN TAKK!!!

Håvard Austevoll, verdens beste kompis & 24 timers langer, Mr Duracell!! Uten deg ville jeg aldri tatt gullmedaljen på Jessheim. Tusen takk for hjelpen & alle løpeturer vi har sammen, samt å se Brann rykke ned i 1. divisjon m.m. TUSEN TAKK HÅVARD!!!

Jonas Buud, Sølv medalje i VM!!! Maskin!!! Gratulerer kompis!!!

Jonas Buud, Sølv medalje i VM!!! Maskin!!! Gratulerer kompis!!!

 

Mamma & pappa, tusen takk for at dere støtter meg uansett hva jeg måtte finne på! I tillegg får dere en stor takk for den fantastiske innsatsen dere gjorde under NM i 24 timers på Jessheim friidrettsstadion sammen med Håvard & Kirsten i år! TUSEN TAKK!!!

Maratonkarusellen med Morten Hauso & Jan Ringheim i spissen. TUSEN TAKK!!!

VM Sølv 100km masters 2014!!!

VM Sølv 100km masters 2014!!!

 

goldenboy! Thanks!!! WE ROCK!!!

Koser seg med sjokoladekake dagen derpå! :-)

Koser seg med sjokoladekake dagen derpå! 🙂

 

Tom Egil Dørum, tusen takk for all hjelp rundt hjemmesiden min! You rock!! TUSEN TAKK!!!

Vi reiste hjem med 2 VM sølv medaljer i masters!!!

Vi reiste hjem med 2 VM sølv medaljer i masters!!!

 

Jeg vil også takke den store & fantastiske ultrafamilien som jet er en del av! TUSEN TAKK!!!

Hele det norske støtteapparatet i VM, Tore, Sharon & Lars! TUSEN TAKK!!! Stor takk går også til det svenske laget & apparatet deres!

Jeg vil også rette en STOR TAKK til treningskameratene mine både i Bergen løpeklubb & Il Gular, samt gullfjellsekspressen!!!

Endorfinos, TUSEN TAKK!!!

I tillegg vil jeg takke alle venner, facebook-venner & andre som jeg eventuelt har glemt!! TUSEN TAKK!!

Nå er det sesongpause… men jeg gleder meg allerede ekstremt mye til å ta fatt på en ny sesong!!! 2015 blir knallbra!!! Bring it!!!

Moderskipet er ferdig pakket.. Klar for avreise kl. 04:55!

Moderskipet er ferdig pakket.. Klar for avreise kl. 04:55!

På vei til Schipool

På vei til Schipool

Deler av den norske mafiaen... Didrik, John Henry & Jarle

Deler av den norske mafiaen… Didrik, John Henry & Jarle

Gjermund koser seg på vei til Doha. Topp stemning

Gjermund koser seg på vei til Doha. Topp stemning

Tore & Rita. Taking a break.

Tore & Rita. Taking a break.

Break the limit... The sky is not the limit!!

Break the limit… The sky is not the limit!!

John Henry har seierstegnet klar. På vei til hotellet Grand Heritage.

John Henry har seierstegnet klar. På vei til hotellet Grand Heritage.

Crazy people on the road again!

Crazy people on the road again!

Didrik er klar!

Didrik er klar!

Bring it!

Bring it!

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien

Åpningsseremonien.. Noen er mer klar enn andre!

Åpningsseremonien.. Noen er mer klar enn andre!

Powerpunk!!! We kick ass

Powerpunk!!! We kick ass

Vi fikk låne... Fint tøy!

Vi fikk låne… Fint tøy!

Unge håpefulle i Doha..

Unge håpefulle i Doha..

Forberedelser til løpet! Lets rumble

Forberedelser til løpet! Lets rumble

Jeg er superklar!!! Bring it!

Jeg er superklar!!! Bring it!

Rita, Sharon & Gjermund!

Rita, Sharon & Gjermund!

Sweden... Frida, Peter & Reima. Topp stemning

Sweden… Frida, Peter & Reima. Topp stemning

Steve Way... The fastest 100k man this year!

Steve Way… The fastest 100k man this year!

Topp stemning i den norske leiren.

Topp stemning i den norske leiren.

Badass

Badass

Kjekt med ordentlig landslagstøy!!!

Kjekt med ordentlig landslagstøy!!!

The Torch

The Torch

Topp stemning!!!

Topp stemning!!!

Ready to race!!!

Ready to race!!!

Dødsfet bil!!! Kunne tenkt meg en slik :-)

Dødsfet bil!!! Kunne tenkt meg en slik 🙂

Hotell inngangen til Grand Heritage.

Hotell inngangen til Grand Heritage.

 

BE IKKJE OM EI LETT REISE, MEN BE OM EIN STERK RYGG!!!

Tusen takk for all støtte folkens!!! Dere betyr umåtelig mye alle sammen!!!

BT

 

 

 

 

 

Close
Go top