Hei folkens! 🙂 Da er jeg tilbake fra en fantastisk herlig helg i Mora  med Ultravasan 90 km som høydepunkt for turen! Jeg reiste over til Mora torsdag 21. august via Arlanda. På flyplassen ble jeg hentet av en fra arrangørstaben. Sammen med Steve Way, Sarah Way og noen Italienere & en franskmann ble vi fraktet direkte til Mora Parken hotell hvor en herlig middag sammen med sjefen selv, Peter Fredricson stod klar og ventet på oss! Mine svenske venner viste fantastisk service allerede fra starten av, herlig! Hotellet var også av god standard. Deilig med enkeltrom. Resten av kvelden kjørte jeg total avslapning, siden jeg hadde bestemt meg i samråd med Jan «the boss» Fjærestad om rett og slett ta en hviledag! Fredagen startet med en suveren frokost etterfulgt av en breakfast run sammen med resten av Elitefeltet. Vi ble fraktet opp til Eldris hvor Svensk TV 1 ventet i spenning. Det ble gjort 4-5 intervjuer med Steve, Holly, Jonas & Frida før vi løp avgårde i retning Mora. Noen ga seg etter 7 km ved hotellet mens resten løp inntil målgang (9 km). Jeg stoppet ved hotellet hvor jeg ble filmet av Svensk TV 1 sammen med Jonas Bud & Steve Way. 2 fantastisk herlige personer. Etter breakfast run var det rett i dusjen etterfulgt av pressekonferanse & team leaders meeting i Vasaloppets hus. Under pressekonferansen ble alle Eliteløperene presentert mens noen få ble valgt ut til å sitte ved mikrofonene. Media-kjør! Pressekonferansen gikk raskt unna. Lunsjen smakte underbart i VIP teltet, snadder. Som Eliteløper fikk vi utdelt startnummer m.m. ganske så kjapt etter lunsj. Av 25 eliteløpere var jeg en av 15 løpere som måtte løpe med gps under løpet. Sikkert kjekt for alle som følger med hjemmefra, men den ble etterhvert svært så irriterende, kommer tilbake til grunnen… Resten av dagen bestod av å fylle opp lagrene, slappe av på hotellet, spise middag & lage klart flasker m.m. til supporten jeg klarte å ordne helt på tampen, fruen til Jarle Risa ordnet opp. Tusen takk! 🙂

Raceday: klokken ringte 02:00!!! Crazy! Hvorfor? Starten gikk kl. 05.00!!! Jeg lå og vrei meg hele natten… Fikk kanskje sovet 2 timer, men men. Etter frokost/nattmat ble vi fraktet i minibusser opp til Sälen kl. 02.45! Fikk duppet av litt. Kl. 03.55 var vi fremme ved startstedet Sälen. Jeg hadde bestemt for å løpe i singlet & shorts. Det var perfekt temperatur. Bare å kjøre på! Før start ble alle forberedelser & ritualer gjennomført, jeg var veldig klar for å trykke på! Som VIP løper fikk vi egen inngang helt fremst i startfeltet. Kl. 04.55 kjente jeg litt nervøsitet, men den gikk raskt over i det jeg startet en trampeklapp til ære for arrangøren!!! For et rått arbeid de har lagt ned! Fantastisk! Tusen takk! Speakeren telte ned 10…. 5, 4, 3, 2, 1… Kjør! 🙂 Endelig skulle vi få løpe i Vasaloppets spor fra Sälen til Mora, 90 km… 1922 var forresten første gang Vasaloppet ble arrangert… Men dette var historiens første Ultraløp i den velkjente løypen. Fantastisk følelse… Vi var mange som ble rørt til tårer.

Feltet drog i vei. Jeg hang godt med i starten. Det var en løper, Elov Olsson, gikk knallhardt ut for å vinne spurtprusen ved Mångsbodarna, 23 km ut i løpet… Han klarte bragden med 2,5 min margin. Etter Elov ble det raskt dannet en gruppe med Jonas Bud, Steve Way, polakken & en franskmann. 50-100 meter bak løp den norske mafiaen med Didrik Hermansen, John Henry Strupstad, Jarle Risa & undertegnede i relativt solid fart. Vi startet med en lang bakke på asfalten fra 360 m.o.h. til 540 m.o.h. (7-8 km). Vi dundret avgårde i 4 blank fart. Inn i det første tekniske partiet hamret vi avgårde på fine stier & sleipe planker. Husker godt da vi kom ut av skogen og ut på et åpent område med planker så langt øye kunne se… Plutselig hører jeg en vanvittig motorlyd, en heftig drone filmer oss i det vi knuser på bortover plankene. Noen lurer sikkert på hvem som drog opp farten mest i det sterke feltet?? Det var polakken som fyrte opp farten fra start, der både Steve & Jonas hang på! Jeg holdt følge en god stund med resten av den norske mafiaen. Men ca midt mellom Smågan og Mångsbodarna måtte jeg slippe guttakrutt pga en irriterende overtråkk… Jeg traff en rot 100% feil… Auuuu sa jeg ganske så høyt! Tenkte først det værste, men heldigvis gikk det seg til full i adrenalin. Jeg hingstet litt avgårde med første. Etterhvert kjente jeg svært lite til feiltråkket. Bra tenkte jeg! Luken ble dessverre for tøff å tette. Drit i tenkte jeg, kjør ditt eget løp. Fyr opp!!! Foten er idag ca dobbel så stor. Etter Mångsbodarna fikk vi en tøff unnabakke, hvor jeg måtte konsentrere meg litt ekstra for å unngå et nytt overtråkk. Det gikk bra. 🙂 Like etter Risberg, 34 km inn i løpet kjente jeg at kroppen, beina m.m. absolutt ikke var restituert nokk etter NM i 24 timers som gikk avstabelen 26-27. juli! I tillegg hadde jeg kjempet imot en lei og irriterende forkjølelse. Men men, ingen unnskyldning! Farten måtte herfra og inn settes ned. Jeg passerte maraton på ca 3.06! Rett før Evertsberg fikk jeg også en sultfølelse.. Så da hoppet jeg i pannekakebordet. 🙂 nam nam… Jeg burde nok fått i meg mer næring underveis!!! Jeg pleier alltid å spise 1/3 banan hver 5 km sammen med sportsdrikken hydrate/prolong & Jaguar energydrink. Problemet var at jeg hadde tydeligvis mistolket informasjonsskrivet fra arrangøren. Jeg forstod det slik at man skulle få bananer på alle de største stasjonene… Men men, bananer delte de ut fra Oxberg, 29 km før mål. Derfra og inn ble det rene bananfesten! Hehehehe… Fyr opp! Uansett ble de siste 30 km tøffe! Tunge bein etter myrløping og tøffe bakker, vondt under beina og saftige gnagsår på arm og side/rygg pga gps’senderen. #shit happens! Jeg kjempet uansett bra på. Det fikk jeg ofte høre fra alle de fantastisk funksjonærene & publikummerne i løypen. De ropte og hyllet innsatsen hele veien.. «Herligt kjempat», «fantastisk stil, kjempa på»… Tusen takk/Thank you! Fra Hökberg, 19 km før mål, klarte jeg å øke farten ørlite, alt hjelper tenkte jeg. Ikke lenge etter, ca ved 14 el. 13 km før mål kom Holly Rush, damevinneren som en virvelvind forbi meg, jeg prøvde å henge på men måtte la henne dra ifra! Rå løping av Holly! Etter løpet sa Holly: I was considering on slapping you ass when I passed you… bla bla bla… but Im going to do it next time if I ever will be in the same position! Hehehehe… Thank you Holly! Rett etter at Holly passerte meg, tok jeg igjen polakken som tydeligvis hadde åpnet for hardt! Digg følelse! Ved Eldris, 9 km før mål klarte jeg endelig å øke farten opp igjen til en respektabel pace… Jeg kjørte på med det siste jeg hadde, med vonde & tunge bein. I det jeg passerte Mora Parken hotell kom smilet på plass. Jeg hamret over Auklandbroen, traff asfalten og fyrte på med de siste kreftene jeg hadde… 300 meter før mål ser jeg en konkurrent 100 meter foran meg… Steike tenker jeg, «han skal jeg ta»… Jeg knuste på med alt jeg hadde, 3:20 fart pr km… Han snudde seg til høyre, venstre, høyre, venstre… 60 meter før målstreken løp jeg forbi han, da var jeg nede i 3:10 fart og fyrte på helt inn… Herlig!!! Deilig!!! Han bøyde seg i hatten… Kunne jo ikke tape for en svenske i en spurt!! Publikum var i ekstase.. Jeg hørte flere som ropte: «satan for en fart… Er det mulig… Se på den vanvittige spurten… Han kommer til å ta honom…». Bare det å løpe i den farten på Vasaloppets oppløp med et entusiastisk publikum, liv og røre, musikk, en herlig speaker m.m. var verdt alt! Tusen takk for en rå opplevelse!!! Jeg løp inntil en 3.plass i klassen & 16.plass totalt av ca 1000 løpere på ultravasan 90 km 2014! Tid: 07:15!

Tilslutt vil jeg gratulere Holly Rush & Jonas Bud med en fantastisk oppvisning innen Ultraløping!!! Jonas, du er Sveriges svar på Robocop!!! Maskin!!! 4 blank tempo pr km i den løypen i snitt er helt ubeskrivelig rått!!! Gratulerer kompis!!! Steve Way you rock hard!!! Your gonna be awesome in Doha!!! See you there mate! Holly Rush you crushed me… you rock!!! Til arrangøren: dette er det desidert proffeste arrangement jeg har vært med på noen gang! Rått levert! Peter Fredricson: du er en hinsides fin fyr! Tusen tusen takk for alt du har gjort & ordnet for meg og alle de andre som fikk være med på denne løparfesten!!! I’ll be back!!! Jeg vil også takke min fantastiske trener Jan Fjærestad som alltid stiller opp… Tusen takk sjef! Tusen tusen takk til alle sponsorene min… Dere vet godt hvor mye dere betyr for meg! Tusen takk!

Tilslutt takker jeg min kone som lot meg få lov til løpe ultravasan på våres 6 års bryllupsdag (23. august) samt lar meg få leve ut drømmen min om å bli verdensmester engang! Tusen takk!!! Store klemmer går også ut til resten av familien, barna, Tora Othile, Tobias & Marita!

BT

 

On the road again... driving from Arlanda airport together with Steve Way,Sarah Way & Ivar Haugen

On the road again… driving from Arlanda airport together with Steve Way,Sarah Way & Ivar Haugen

pre-raceday! Ready to kick ass! Lets og.... bring it

pre-raceday! Ready to kick ass! Lets og…. bring it

Start number

Start number

Pre-raceday! Ready set go! Fyr opp!!!

Pre-raceday! Ready set go! Fyr opp!!!

 

5, 4, 3, 2, 1... lets kick it!

5, 4, 3, 2, 1… lets kick it!

The podium: Jonas Bud (1), Steve Way (2) & Jarle Risa (3)... Awesome race!

The podium: Jonas Bud (1), Steve Way (2) & Jarle Risa (3)… Awesome race!

The podium: Holly Rush is the womens winner! Congrats! :-)

The podium: Holly Rush is the womens winner! Congrats! 🙂

gutta krutt! :-) Photo: Rolf Bakken

gutta krutt! 🙂 Photo: Rolf Bakken

Jarle Risa & fruen! Awesome race matey!

Jarle Risa & fruen! Awesome race matey!

John Henry & Kjersti! Congrats on your 3rd place Kjersti in the ultravasan 45k & congrats on your 5th place in the ultravasan 90 k John :-)

John Henry & Kjersti! Congrats on your 3rd place Kjersti in the ultravasan 45k & congrats on your 5th place in the ultravasan 90 k John 🙂

The winner of the ultravasan 45k in the center Gloria! You rock, congrats! Kjersti on the left & my awesome mate Tero on the right...

The winner of the ultravasan 45k in the center Gloria! You rock, congrats! Kjersti on the left & my awesome mate Tero on the right…

The Ultravasan leaders on the left & my New friend from France Laurent Ardito on the right! :-)

The Ultravasan leaders on the left & my New friend from France Laurent Ardito on the right! 🙂

The finisher shirt Ultravasan 90k :-)

The finisher shirt Ultravasan 90k 🙂

Me, Holly & Martin Rush!!! Your awesome :-) Thank you! Phot: Peter Fredricson

Me, Holly & Martin Rush!!! Your awesome 🙂 Thank you! Phot: Peter Fredricson

My Dalarna horse! Since a didnt get a spot on the podium (top 6), I had to buy myself one ;-)

My Dalarna horse! Since a didnt get a spot on the podium (top 6), I had to buy myself one 😉

Sprains/overtråkk... litt vondt dagen etter løpet! Fint nå :-)

Sprains/overtråkk… litt vondt dagen etter løpet! Fint nå 🙂

The King!!! Jonas Bud! Machine!!! Congrats on your victory! You are awesome!!! Thank you! :-)

The King!!! Jonas Bud! Machine!!! Congrats on your victory! You are awesome!!! Thank you! 🙂

 

-BT-

  • Wenche Iversen

    Kult! Gøy å lese!

  • Anne-Brit Strandset

    Moro å lese om en kjempe bra prestasjon!

Close
Go top