NM i 24 timers 26-27. juli 2014, UKI arena, Jessheim:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… 😀 Norgesmester for 5 gang på rad!!! Fantastisk! Det ble litt av et døgn i varmen. Jeg planla & gjorde alle de forberedelsene som måtte til for å klare å gjennomføre et så optimalt løp som mulig. Men værforholdene satte en stopper for et av delmålene mine, nemlig ny personlig rekord. Jeg skrinla ny personlig rekord en uke i forveien. Grunnen var enkel: værmeldingen viste 33 grader i skyggen og null vind… Og det stemte på en prikk! Vi fikk 33 grader på det meste i skyggen, men skygge såg vi lite til. Solen steikte oss fra alle kanter. Derfor ble jeg ekstra takknemlig for investeringen jeg gjorde iforhold til isbiter. Jeg stappet isbiter direkte oppi min nyinnkjøpte caps som ble plassert rett på hodebunnen. Det funket utmerket. Jeg hadde fått beskjed av sjefen Jan Fjærestad om å holde hodet kaldt. Isbitene smeltet raskt & gjorde capsen min med den «hjemmelagede» nakkeskyggen klissvåt. Enkelte av konkurrentene mine fortalte etter løpet at de hadde sett mini-isbiter sprette ut fra under capsen. Hehehehe… God stemning. Det ble et varmt døgn, med varmegrader over 30 grader fra kl. 10.00-21.00 & påfølgende tropenatt. Beina føltes både sterk & god lenge, men etter 14-15 timers løping kjente jeg godt at varmen tok på! Amund Totland løp som en virvelvind de første 2,5 timene… Jeg vil karakterisere det som en god smule overivrig med hodet under armen løping… Hehehehe, ikke vondt ment. Amund var fullstendig klar over at en slik åpning ville ødelegge hans eget løp fullstendig. Nå har han heldigvis lovet meg å åpne rooooolig på Bislett. 😉 Stå på kompis!

Etter ca 5 timers løping tok jeg over ledelsen i løpet med Joar F. Jensen halsende 1-2 runder bak. Joar måtte dessverre stå av etter ca 11-12 timer pga noen plagsomme vondter. Han tok seg en ekstra lang powernap på 7-8 timer & kom inn på banen igjen de siste 4,5 timene av løpet, der han tilslutt klarte å tilbakelegge 158 km under sitt 24 timersløp. Så fra ca 5 timers løping beholdt jeg ledelsen & økte jevnt og trutt til alle konkurrentene mine. Min nærmeste konkurrent, «evigunge» Lars Christen Dørum gjorde også et knallbra løp. Vi er 2 seige jævler… 🙂 Etter 12 timer med løping hadde jeg opparbeidet meg en ledelse på ca 5 km ned til Lars, og i mål etter 24 timer med løping hadde jeg økt ledelsen & vant NM gullet med 230,860 km, ca 9,3 km foran Dørum! Topp stemning. Jeg fikk klar melding fra både løpsleder Olav Engen & Bjørn Hytjanstorp etter løpet at dette var et løp av internasjonal klasse tatt de rådende forholdene i betraktning! Som selvsagt er en fantastisk melding å få… Tusen takk!!! Alltid like rått å vinne en ny norgesmester tittel!

Næring: jeg spiser Mr. Lee, havregrøt, Herbalife sin prolong, kyllingsuppe med buljong, vannmelon, banan, appelsin, salt skinke av typen Brikebeinersinke som er mye bedre å få i seg enn salttabeletter, meråker honning m.m. Drikke: Herbalife sin sportsdrikke Hydrate, prolong, cola, Jaguar energydrink, alkoholfritt øl, olden sitt sprudlevann, te med Meråker honning oppi m.m. Men det var ikke det letteste å få i seg i den ekstreme varmen vi fikk i 24 timer. Noen ganger måtte jeg bare tvinge det ned, funker det også… Må man så må man!!!

Underveis i løpet fikk jeg også endel magetrøbbel. Noe jeg tror kom av den enorme varmen. Hvis noen vet om en bedre årsak til magetrøbbelet jeg fikk, blir jeg svært glad for å få vite det!??!? Jeg var innom toalettet ca 10 ganger iløpet av 24 timer, og 9 av 10 ganger var det full eksplosjon. Så imodiumen fikk bein å gå på! Men selv med magetrøbbel var det undertegnede som tålte varmen best! 230,860 km ble levert under årets NM under svært så rådende forhold i sommervarmen, mens sølvmedaljen gikk til Mr. Dørum på 221,636 km!

Musikken hjalp meg underveis i løpet når den skulle hjelpe til! Jeg venter alltid med å høre på min egen musikk til jeg har løpt i 12 timer. Den perfekte gulroten! Når jeg fyrer opp egen musikk øker jeg også farten vesentlig. Det er alltid superdigg med noen fartsøkninger underveis i et 24 timersløp! Jeg husker godt at jeg holdt et svært høyt tempo da vi startet på den siste timen. Jeg holdt da et superbra driv i ca 25 min! Da jeg hadde 45 min igjen tok følelsene overhånd og tårene trillet mens jeg pushet bra på tempomessig! En herlig følelse! Jeg hadde også en slik følelse da de var 5-6 timer igjen av løpet… Grunnen var enkel, jeg skjønte at gullet var innen rekkevidde så lenge jeg holdt samme driv til målgang! Og gull ble det!!! Min 5 NM tittel var i boks! Fantastisk!

Som i år som i fjor hadde jeg med meg verdens beste støtteapparat! Håvard «duracell» Austevoll gjorde igjen en formidabel og ubeskrivelig god innsats sammen med sin kjæreste Kirsten, og min mor & far, eller mamma & pappa. Jeg hadde rett & slett 4 «hjelpere» på det meste, fantastisk! Noe man selvsagt kan kalle godt forberedt! 🙂 Jeg er evig takknemlig! Tusen tusen takk for suveren service & innsats!

Det er mangen som fortjener en stor TUSEN TAKK:

Kjersti Rydland står øverst på listen! Uten deg ville jeg ikke kunne gjennomført alle disse fantastiske løpene! Du betyr alt! Tusen takk kånemor!

Jan Fjærestad, treneren min. Du har alltid tid til en prat. Du er alltid smilende blid og imøtekommende. Snill tvers i gjennom. Og du har troen på meg & det jeg gjør for å bli best mulig! Tusen takk for at du er akkurat den du er!

Håvard Austevoll, verdens beste Teammate! Du er sprudlende blid og har et fantastisk humør som smitter over på alt & alle rundt deg! Du løper etter meg med drikke, isbiter, mat m.m. fram & tilbake akkurat som hunden «fido»… 😉 helt ubeskrivelig rått! Tusen takk kompis!

Mor & far (Marit & Johnny): dere gjorde en suveren innsats under årets NM i 24 timers. Og jeg tror virkelig at dere syntes det var både spennende & artig å være med på «festen». Tusen takk for at dere alltid har troen på meg & alltid stiller opp!

Arrangørene i Romerike ultraløperklubb med Olav Engen & Marit K. Berg Bjerknes i spissen. Tusen takk for et fantastisk arrangement med verdens beste service, smil & latter, heia rop & annet leven! 🙂

Stig Andy Kvalheim Rambø you ROCK!!! Tusen takk for alle heia ropene & goldenboy over høytalerene på UKI arena.

Jan Billy Aas, tusen takk for alle heia ropene & de suverene kommentarene jeg fikk fra deg etter hver eneste runde i 24 timer! Respekt! 🙂

Tom Egil Dørum: retter en superstor tusen takk til deg for fantastisk levert arbeid med min nye hjemmeside: www.bttaranger.no

ALLE SPONSORENE MINE:

Proaktiv eiendomsmegling, TUSEN TAKK!

BKMarine, TUSEN TAKK!

Fløysand tak, TUSEN TAKK!

Janus, TUSEN TAKK!

Nytveit din transportør, TUSEN TAKK!

Macbox, TUSEN TAKK!

Herbalife, TUSEN TAKK!

UVU Racing, TUSEN TAKK! Thank you!

Mizuno, TUSEN TAKK!

Craft, TUSEN TAKK!

Jaguar energydrink, TUSEN TAKK!

ProVista & Rudy project, TUSEN TAKK!

Sportnor & Nathan performance gear, TUSEN TAKK!

Maxprint, TUSEN TAKK!

Wristcounter, TUSEN TAKK!

Drevelin, TUSEN TAKK!

Meråker honning, TUSEN TAKK!

Osbadet, TUSEN TAKK!

Vangdal regnskap, TUSEN TAKK!

Olden, TUSEN TAKK!

Cep, TUSEN TAKK!

Garmin, TUSEN TAKK!

Gular, TUSEN TAKK! Blø for drakten!

Og til alle mine venner & løpevenner, TUSEN TAKK for enorm støtte, dere ROCKER HARDT!

-BT

33 grader ble målt i skyggen… Men skyggen såg vi ingenting til. Var garantert over 50 grader i solen. Her sammen med Joar! Foto: Olav Engen.

Foto: Bjørn Hytjanstorp

Trommer meg gjennom noen av timene. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Foto: Bjørn Hytjanstorp

Siste runden med det norske flagget, sponset av Vassdal AS. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Foto: Olav Engen

NM pallen sammen med evigunge Lars Christen Dørum & Marius Jørgensen. Foto: Olav Engen

Norgesmester i 24 timers 2014! 🙂 Foto: Olav Engen.

Foto: Olav Engen

En hel gjeng med «veteraner»! Topp stemning! Men må innrømme at jeg var ganske så kvalm på dette bildet. Foto: Olav Engen

Close
Go top