Hei folkens! Treningsleiren på Gran Canaria ble en ren opptur for min del! Ekstreme mengder med trening, kilometer på kilometer, mil på mil! På 10 dager sanket jeg inn 542 km, der det meste ble løpt i fjellterrenget. Stiene rundt omkring på Gran Canaria er fantastiske. Jeg storkoste meg hver eneste dag, mye takket være en herlig mix av utøvere fra forskjellige klubber (Gular, Bergen løpeklubb, Norna-Salhus & Viking) & sjefen selv, Jan Fjærestad! Vi kjørte på med 2 løpeøkter for dagen, noen dager 3 for min del. 1 økten løp vi alltid i fjellterrenget med en varighet på 4 -6 timer. 2 økten foregikk for det meste på stranden med knallharde intervaller, herlig! Intervaller løp vi hver eneste dag! Både harmoni & stemning i gruppen var supergod! Jeg var der for å trene veldig mye som de fleste andre. MENGDE er stikkordet!!! Det var mange som imponerte med stor & sterk treningsiver, men det var INGEN som imponerte meg så MYE som Veronika Nytveit & Cecilie Landro!!! You both ROCK!!!

En herlig gjeng på toppen!

En herlig gjeng på toppen!

This is life! Love it!

This is life! Love it!

Feeling strong!!! Im gonna fight for the gold medal in WC 24 hours, Torino, Italy! Bring it!

Feeling strong!!! Im gonna fight for the gold medal in WC 24 hours, Torino, Italy! Bring it!

 

Fantastiske stier på Gran Canaria.

Fantastiske stier på Gran Canaria.

Mirza the Machine!!! Den Svenska krigare! 1:08 løper på halvmaraton!

Mirza the Machine!!! Den Svenska krigare! 1:08 løper på halvmaraton!

Fantastiske stier på Gran Canaria. #elskada

Fantastiske stier på Gran Canaria. #elskada

 

Det aller beste med en treningsleir er at man kan rette all fokus inn mot kun trening, best mulig trening, næringsinntak & hvile mellom øktene. Riktig trening, mat & hvile er de 3 viktigste faktorene for suksess!!! Train hard win easy! Train smart win easy!! Eat enough food! Fyr opp!! Det ble mer enn nok trening med et snitt på rett over 54 km hver dag. Når man legger ned slike mengder med trening vil det alltid være viktig å få i seg nok næring, i mitt tilfellet spiser jeg hele tiden, kontinuerlig! Viktig!

Knallharde intervaller på gresset!

Knallharde intervaller på gresset!

 

Jeg fikk også tid til en knallgod gjennomkjøring på asfalten under Gran Canaria halvmaraton iløpet av oppholdet! Løpet gikk som de fleste løp en søndag, så med over 200 km i beina etter 4 dager av treningsleiren var ny personlig rekord på halvmaraton ikke i tankene… Jeg var kun på jakt etter en hurtig langtur, og det fikk jeg. Tiden ble fine: 1:18:03! Arrangementet var velsmurt helt ut i fingertuppene, et fantastisk arrangement som jeg absolutt anbefaler på det sterkeste! Løypen var svingete men flat & rask, absolutt muligheter for gode tider med pigge bein! Mizuno wave hitogami skoen satt godt på foten med sin perfeksjon for mine bein. #elskada

I mål på Gran Canaria halvmaraton, tid: 1:18:03!

I mål på Gran Canaria halvmaraton, tid: 1:18:03!

 

Tilslutt vil jeg rette en superstor tusen takk til sjefen Jan Fjærestad for den fantastiske jobben & innsatsen han la ned! Dette har vært den beste treningsleiren jeg har fått være med på hittil!!! Han kjørte oss knallhardt! #elskada #heilved #fyropp … Og selvsagt den fantastiske gjengen på 14 utøvere som var med på gjøre hver eneste dag til en fest! Tusen takk!!!

Jan "The boss" Fjærestad!! Tusen takk for at du er den du er!!! You ROCK!!

Jan «The boss» Fjærestad!! Tusen takk for at du er den du er!!! You ROCK!! Alltid imøtekommende, smilende, sprudlende & blid!!!

Veronika "Machine" Nytveit!!! Det var ingen som imponerte meg så mye som du gjorde på Gran Canaria!! You Rock girl!!!

Veronika «Machine» Nytveit!!! Det var ingen som imponerte meg så mye som du gjorde på Gran Canaria!! You Rock girl!!!

Dag & Rebecca!!! To fantastiske solstråler!!! Jeg blir alltid i godt humør i deres nærvær! Tusen takk!

Dag & Rebecca!!! To fantastiske solstråler!!! Jeg blir alltid i godt humør i deres nærvær! Tusen takk!

En småtrøtt Pilt (Sondre)! Alltid klar for fart & spenning! You rock!

En småtrøtt Pilt (Sondre)! Alltid klar for fart & spenning! You rock!

Pompel (Ketil)! Fartsmonster! Ka e motstand?

Pompel (Ketil)! Fartsmonster! Ka e motstand?

 

Bislett 50 km: Bislett 50 km ble en fin gjennomkjøring med tanke på både NM & VM i 100 km senere i år! Jeg fikk endel trøbbel med min venstre storetå etter ca 17-18 kilometers løping men kom meg selvsagt til mål selv med intense smerter de siste 30 km! Jeg gir meg aldri, uansett!!! Jeg SKAL til mål!!! Jeg hadde to mål med løpet og det var pallplass & ny personlig rekord underveis på maratondistansen! Jeg lå svært godt ann etter passering halvmaraton på 1:21, men pga tåen måtte jeg redusere farten. Jeg var så absolutt med i kampen om en 3.plass, kanskje t.o.m en 2.plass med full klaff! Men pga fartsreduksjon falt jeg av… Men men, det viktigste vil alltid være å se det positive med løpet: 50 km i banken, perfekt gjennomkjøring for 100 km & muligheten for å løpe sammen med herlige likesinnede mennesker!!! 50 km tid: 3:25! Plassering: 6.plass! Det er alltid en fantastisk herlig stemning i kjelleren på Bislett stadion… Rett & slett ubeskrivelig! Jeg retter også en stor tusen takk til Bislett alliansen for at de ville ha meg over fjellet for å løpe årets første Ultraløp i Oslo Rockcity! Tusen takk! Tusen takk til Olav Engen for sitt sprudlende nærvær samt enorm kompetanse på å arrangere velsmurte løp. Olav for også en tusen takk for at han kjørte meg til Gardermoen etter løpet! En megastor tusen takk går også ut til mine likesinnede ultraløpsvenner, Risa brødrene rocker knallbra over hele linja, skjeggapen fra Lier er tilbake & ruler, jazzmusikeren Kim løp som en virvelvind.. herlig levert, Knut Eraker løp smart og har mer å gå på, unggutten fra Bøhler overbeviste, Thomas «the machine» Stordalen knuste til med pers både på maraton & 50 km og stod egentlig for den største prestasjonen i mine øyne, Per Gunnar «smiley» Alfheim er i støtet, det samme gjelder Ragnvald «samen» Kanebog som kjørte knallhardt fra start! I tillegg var det ekstra artig å bivåne pulje 2 fra sidelinjen med Hilde, Stig Andy, Inge Asbjørn «Mr Maraton» Haugen og mange flere, herlig!!! Det er vanvittig mange herlige sjeler i ultraløpsmiljøet, tusen takk for det!!

Bad to the bone!!! Rock 'n' roll!

Bad to the bone!!! Rock ‘n’ roll! Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Bra driv her!!

Bra driv her!! Foto: Bjørn Hytjanstorp.

 

Flyr avgårde! Bislett 50 km

Flyr avgårde! Bislett 50 km! Foto: Per Inge Oestmoen.

3, 4 & 5 plass hamrer avgårde!

3, 4 & 5 plass hamrer avgårde! Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Godstoget!!!

Godstoget!!! Foto: Bjørn Hytjanstorp.

Rett før start!!! Fyr opp!!!

Rett før start!!! Fyr opp!!! Foto: Bjørn Hytjanstorp.

 

Maratonkarusellens jubileumsløp nr. 50: ble en herlig fartsøkt med topp stemning!!! Jeg åpnet fornuftig og fulgte planen til punkt å prikke… ihvertfall etter de første 400m… Hylende fra siden etter 300m løping hører jeg Jan Fjærestad: «det var ikke dette som var planen…» … Hehehe… Så da var det bare å gire ned et hakk og vente inn Erlend Nymark. Jeg hadde fått streng beskjed om å holde ryggen til Erlend. Bare å adlyde! Vi hamret kontrollert avgårde på asfalten i 3:32-35 fart, null stress! Erlend løp jevnt mens pompel & pilt (Ketil & Sondre) rykket på Håvard Austevoll 100-120m lenger fremme. Jeg følte meg meget sterk og pigg. Ved ca 7 km merket jeg at farten gikk ned… Jeg la meg ved siden av Erlend og presset farten opp igjen.. Etter ca 9 km skjønte jeg at Erlend hadde fått problemer med magen, han mistet all fart. Da startet jakten på Håvard! Håvard såg forøvrrig ut som han var på søndagstur fra den 9ende til 10ende km! Ved vending hentet jeg inn Håvard og det ble en fight om pallplass, herlig! Håvard dundret avgårde og økte farten de 2-3 første kilometerene etter vending.. Han fikk større & større luke… Men ved ca 14 km begynte jeg å ta innpå Mr Håvard «rykk & napp»… Hehehe… Og ved 16 km var jeg bare 10 sek bak. Fra 16-18,5 km holdt vi nøyaktig samme fart, 10 sek bak. Opp siste bakken til Fana stadion tok jeg inn ca 2 sek, det kostet… Inne på oppløpet gav jeg alt jeg hadde… Kom meg opp på tå, spurtet… Fra siden hører jeg Jan «the boss» skrike for full hals: «klokken, ikke se på klokken, løp…»… Hehehe… Det er ren refleks å se på klokken rett før mål, tenker ikke akkurat over det. Håvard er en vanvittig sterk spurter, ikke lett å ta, men slettes ikke umulig!! Håvard «duracell, rykk & napp» kom i mål på tiden: 1:16:43 mens undertegnede fikk: 1:16:55! Begge var helt sikker på at en pallplass var et faktum, men den gang ei. Jeg endte på den sure 4.plassen… Men men, det kommer stadig nye løp!!! VINNERSKALLE!!! Jeg elsker å løpe… Rett & slett det beste som finnes!!! FYR OPP!!! HEILVED!!!

I rygg på Erlend Nymark etter  ca 3,5 km.

I rygg på Erlend Nymark etter ca 3,5 km. Foto: Marit Ryland.

 

Ved stendstasjon! Rock 'n' roll! Foto: Jørgen Pettersen.

Ved stendstasjon! Rock ‘n’ roll! Foto: Jørgen Pettersen, Toppsport!

Rockin at Stend!! Foto: Jørgen Pettersen, Toppsport!

Rockin at Stend!! Foto: Jørgen Pettersen, Toppsport!

 

Kvernabekkveien. Full fres! Foto: Tom Roger Johansen, Kondis.

Kvernabekkveien. Full fres! Foto: Tom Roger Johansen, Kondis.

 

Målstreken!!! Foto: Marit Ryland. Kondis.

Målstreken!!! Foto: Marit Ryland. Kondis.

 

Etter alle treningsøktene på Gran Canaria, her hjemme & konkurranser er det vanvittig godt å ta turen innom min nye sponsor for året: KLINIKK FOR ALLE! Der får jeg supergod behandling av både stive muskler & ledd. Marcus  Megrund & Christoffer Skjold holder beina mine i sjakk hver eneste uke! Rått!! Jeg anbefaler å ta turen innom!! Supergod service & kompetanse i alle ledd!! Tusen takk for hjelpen!!! Klinikk for alle ROCKS!!

Klinikk for alle med Marcus Megrund i spissen holder beina mine i sjakk & skadefri!

Klinikk for alle med Marcus Megrund i spissen holder beina mine i sjakk & skadefri!

 

Behandling hos KLINIKK FOR ALLE.

Behandling hos KLINIKK FOR ALLE.

 

Det er bare å ringe Klinikk for alle for en time, tlf: 02325

Det er bare å ringe Klinikk for alle for en time, tlf: 02325

 

Spar Bønes & Sponser Sport Food er nye sponser denne sesongen!! Rått! Tusen takk!

Spar Bønes & Sponser Sport Food er nye sponser denne sesongen!! Rått! Tusen takk!

Den nye Taranger buffen er ute!! Alle skal få!! Vanvittig artig med egen buff! Tusen takk Klas! Macbox ROCKS!

Den nye Taranger buffen er ute!! Alle skal få!! Vanvittig artig med egen buff! Tusen takk Klas! Macbox ROCKS!

 

Spar Bønes ROCKS!!! Thank you!!

Spar Bønes ROCKS!!! Thank you!!

 

Sponser Sport Food!! Red beet vinitrox! Awesome!

Sponser Sport Food!! Red beet vinitrox! Awesome! Verdens beste fuel!

Mizuno leverer varene!!! Knallgode sko! Passer perfekt til mine bein! Rått! Tusen takk!

Mizuno leverer varene!!! Knallgode sko! Passer perfekt til mine bein! Rått! Tusen takk!

Sportnor leverer både nathan performance gear & millet til undertegnede! Rått! Tusen takk!

Sportnor leverer både nathan performance gear & millet til undertegnede! Rått! Tusen takk!

 

Rudy project!!! Verdens beste brillesponsor!!! Brillene sitter som et skudd!!! Rådigger!!

Rudy project!!! Verdens beste brillesponsor!!! Brillene sitter som et skudd!!! Rådigger!!

 

Jeg jobber knallhardt inn mot nye sponsorer hver eneste dag, hver eneste uke, hver eneste måned hele året igjennom! 3 nye sponsorer kan jeg allerede ønske hjertelig velkommen med på laget, Team Taranger: KLINIKK FOR ALLE, SPAR BØNES & SPONSER SPORT FOOD!!! TUSEN TAKK!!!

Tilslutt vil jeg takke familien, Kjersti Rydland, Jan Fjærestad, Håvard Austevoll, Frode Johansen & alle SPONSORENE MINE: Proaktiv eiendomsmegling, Fløysand tak, Odin Solutions, Spar Bønes, BK Marine, Nytveit din transportør, Janus, Macbox, Maxprint, Mizuno, Craft, Cep, Garmin, Rudy Project, Sponser Sport Food, Mylnasport, Abilicia, Nathan performance gear, Millet, Sportnor, Drevelin, Wristcounter, Vangdal Regnskap, UVU Racing, Meråker Honning, Osbadet, Gular & samarbeidspartner The Dale Oen Experience!!!

TUSEN TAKK!!!

Sportnor leverer Nathan Perormance gear!!! De har de beste sekkene & drikkeflaskene! Tusen takk!

Sportnor leverer Nathan Perormance gear!!! De har de beste sekkene & drikkeflaskene! Tusen takk!

Cep Sport Norge leverer varene! Verdens beste komprisjonsstrømper! Rått! #elskada

Cep Sport Norge leverer varene! Verdens beste komprisjonsstrømper! Rått! #elskada

 

VEIEN VIDERE: fullt FOKUS på VM i 24 timers som går av stabelen i Torino, Italia! Im gonna fight for a individual Gold medal &  Team medal for Norway in the 24 hour race 11-12th of april!!! Bring it!!! Lets rumble!!! #fyropp #elskada #heilved

Men først blir det en ny knallhard treningsperiode & treningsleir i Albufeira fra 20. mars sammen med Gular!!!

FYR OPP!!!

Sammen med sjefen i Macbox, Mr Klas Færøvik!! You ROCK dude! Taranger buffen ruler!!! Tusen takk!

Sammen med sjefen i Macbox, Mr Klas Færøvik!! You ROCK dude! Taranger buffen ruler!!! Tusen takk!

 

BT

Close
Go top